Pompierii, jandarmii sau aviatorii care sunt raniti in misiuni isi pot pastra locurile de munca

În plus, copiii sau soțiile lor se pot angaja, în funcție de studii, în unități ale Ministerului de Interne fără să mai susțină concurs.

Prevederile apar într-un ordin aprobat de vicepremierul pentru securitate națională Gabriel Oprea.

Documentul se referă la măsurile de sprijin acordate personalului militar încadrat într-un grad de invaliditate ca urmare a rănilor suferite în misiuni.

Astfel, pompierii, jandarmii şi angajaţii Inspectoratului General de Aviaţie răniți în timpul serviciului pot fi menţinuți în activitate în funcţii militare sau civile.

Actul normativ mai prevede că soțul sau soția şi copiii militarilor decedați sau răniți pot ocupa funcții în cadrul Ministerului de Interne fără să mai susțină examen sau concurs. Singura cerință – aceștia trebuie să aibă studii și experiență.

În plus, copiii aflaţi în întreţinerea militarilor din MAI încadraţi într-un grad de invaliditate sau decedați în misiune vor fi admiși direct în instituţiile de învăţământ ale ministerului.

În luna martie, ministrul Gabriel Oprea a aprobat un Ordin prin care se prevăd aceleași măsuri de sprijin pentru polițiști și pentru familiile acestora