Confidenţialitate

Pompierii din Mureș au salvat o căprioară căzută într-un canal

O căprioară care a căzut, marţi dimineaţă, în canalul turbinei din Târgu Mureş, aproape de centrul oraşului, a fost salvată de la înec în urma unei intervenţii a pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Horea” al judeţului Mureş.

“Căprioara a fost zărită de o persoană înotând în canalul turbinei, un canal cu pereţii din beton din care nu putea ieşi, iar în jurul orei 6,20 s-a anunţat la Dispeceratul 112. Au intervenit patru pompieri şi au reuşit să scoată căprioara în viaţă şi au predat-o reprezentanţilor Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor”, a declarat, purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, maiorul Cristian Virag.

Doctorul veterinar Borka-Vitális Levente a declarat presei că animalul a fost evaluat, că este într-o stare bună, iar paznicul de vânătoare l-a eliberat în natură.

“Am mers la faţa locului, am examinat-o, am tratat-o, iar paznicul de vânătoare a dus-o pe un teren şi a eliberat-o. De unde a venit nu se ştie, fiindcă acel canal este este aproape în centrul oraşului. Nu a suferit traume majore, era în stare de şoc, a fost tratată şi eliberată”, a arătat Borka-Vitális Levente.