Pompierii au intervenit în trei județe afectate de ploile abundente

În județul Vâlcea, salvatorii militari au intervenit în localitățile Popești, Șirineasa și Stoenești, pentru evacuarea apei din 8 gospodării și înlăturarea urmărilor, fără însă a fi înregistrate situații care să pună în pericol viața persoanelor, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Ploile au produs efecte și în comuna Milcoiu, unde din cauza unei viituri a fost afectat un drum sătesc, care face legătura între localitățile Izbășești și Tepșenari. Pompierii vâlceni se află miercuri în teren pentru evaluarea efectelor generate de alunecarea de teren produsă în cursul dimineții, în comuna Bărbătești. Din primele informații, în zonă nu ar fi probleme deosebite.

O altă misiune de salvare a avut loc în apropierea localității Bănești din județul Prahova, unde două persoane cu doi cai și atelaje hipo au fost surprinse de o viitură, în timp ce traversau râul Doftana. Militarii au venit in sprijinul persoanelor și au recuperat în scurt timp cabalinele și mijloacele de tracțiune, informeaza pompierii.

Potrivit IGSU, în localitățile Godeni, Mihăești și Stâlpeni din județul Argeș, salvatorii intervin cu motopompe pentru evacuarea apei din 7 curți și 2 beciuri inundate.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o atenționare Cod Galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, valabilă până miercuri, la ora 16.00.

Sursa foto: ISU Vâlcea

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS