Confidenţialitate

Pompieri din 6 țări, inclusiv România, relocați în Grecia. Autoritățile elene se pregătesc de acum pentru posibile incendii majore

Grecia se pregătește pentru incendiile de vegetație. În premieră în acest an, mai mulți pompieri din șase țări europene (inclusiv din România) vor relocați în Grecia. Alături de autoritățile elene, vor patrula în zone cu risc de incendii pentru a preveni extinderea acestora.

Gecia este afectată în fiecare vară de mari incendii de vegetație. Într-o ședință care a avut loc joi seară la Ministerul Apărării Civile, prezidată de prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis, a fost decis acest plan de acțiune, parte din noua politică a Uniunii Europene pentru limitarea incendiilor de pădure din sudul continentului.

La acest program sunt aşteptaţi să participe pompieri din Germania, Bulgaria, România, Franţa, Finlanda şi Norvegia.

Pompierii vor sta la Atena, în Peninsula Peloponez, lângă Tripoli, şi în centrul Greciei, în apropiere de Larisa.

90 de elicoptere şi avioane de stingere a incendiilor se aşteaptă să fie trimise în Grecia în acest an pentru a lupta împotriva flăcărilor. Militarii vor patrula pentru a localiza incendiile la timp.

Anul trecut, cele mai mari incendii de vegetație au fost la nord de Atena și pe insula Evia.

Peste 100 de pompieri români și zeci de mașini de intervenție au plecat atunci în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor.

Citește și: Grecia: Criză de personal în sectorul turistic. Angajații plătiți cu 700 de euro și fără zile libere nu au mai revenit să lucreze pe timpul verii

Foto: Shutterstock