Confidenţialitate

Poluarea cu măști și mănuși de unică folosință pune și mai mult în pericol oceanele și mările

Odată cu pandemia de coronavirus, discuțiile despre obiectele din plastic de unică folosință au luat o pauză, acum, când întreaga planetă folosește intensiv măști și mănuși de unică folosință ca măsuri de prevenție a răspândirii noului coronavirus.

Viață marină are, însă de suferit. Anual, 100.000 de mamifere marine și broaște țestoase și un milion de păsări marine sunt ucise din cauza plasticului care ajunge în mări și oceane, arată datele societății civile, potrivit Euronews.

Măștile de unică folosință ajung de multe ori în râuri, apoi în mări și oceane. În Marea Britanie, un studiu realizat de ONG-ul City of Sea arată că 36% dintre englezi se simt constrânși în această perioadă să folosească mai multe obiecte de unică folosință. Totuși, sondajul arată că 70% dintre ei nu și-au schimbat opinia, aceea că plasticul este dăunator pentru mediu.

Natalie Fee, membru fondator al ONG-ului britanic afirmă că potrivit Organizatei Mondiale a Sănătății, cea mai bună metodă de a ține noul coronavirus la distanță este spălarea corectă a mâinilor. În plus, ea subliniază faptul că experții OMS au anunțat că și măștile care pot fi refolosite, din material textil pot fi folosite și reprezintă o soluție mult mai sustenabilă pentru mediu.