Polonia este nemultumita de declaratiile premierului britanic referitoare la alocatiile acordate imigrantilor polonezi

Ministrul polonez de externe afirmă că atât timp cât polonezii din Marea Britanie contribuie la economia acestei țări este firesc să primească, în schimb, alocații pentru copiii de acasă.

Afirmațiile premierului britanic privind alocațiile acordate de Londra imigranților polonezi stârnesc nemulțumirea Varșoviei.

Între timp, un sondaj făcut în Regatul Unit arată că majoritatea britanicilor consideră că imigraţia ar trebui redusă în ţara lor.

Ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, a criticat luarea de poziţie a premierului britanic împotriva alocaţiilor acordate polonezilor care lucrează în Marea Britanie şi ale căror familii locuiesc în Polonia. ‘Dacă Marea Britanie primeşte contribuabilii noştri, nu ar trebui cA ea să le plătească şi prestaţiile? De ce contribuabilii polonezi trebuie să subvenţioneze copiii contribuabililor britanici?’, a declarat ministrul polonez în engleză, pe contul său de Twitter.

Într-un mesaj precedent, în poloneză de această dată, el a declarat: ‘Dacă un polonez este un contribuabil britanic, el are, de asemenea, dreptul la deduceri şi beneficii. În orice caz, compatrioţi, întoarceţi-vă’.

Declaraţiile lui Sikorski apar după ce David Cameron a declarat că plata acestor alocaţii este ‘inadecvată’. Părerile premierului par a fi împărtășite de cei mai mulți britanici. Potrivit unui sondaj, mai mult de trei sferturi vor cA numărul imigranţilor să fie redus. Cu toate acestea, mulți cred că imigraţia este bună pentru economia Regatului Unit.