Confidenţialitate

Politologul Cristian Pîrvulescu: Rusia își dorea să facă din Ucraina un stat-tampon, dar se confruntă cu unul dintre cele mai sumbre scenarii

Rusia se află într-unul din cele mai negre scenarii privind războiul din Ucraina, spune la Europa FM politologul Cristian Pîrvulescu.

Este din ce în ce mai izolată în condițiile sancțiunilor în creștere. Chiar și China, stat prieten cu Rusia, a decis să nu mai colaboreze cu Rusia în domeniul electronic pentru a nu fi sancționată de SUA.

În plus, Vladimir Putin nu putea trece la o mobilizare generală pentru război, deoarece susținătorii săi au obosit, mai spune Cristian Pîrvulescu:

„Ceea ce își dorea Rusia era să creeze un stat-tampon. Acest stat-tampon nu se poate crea în momentul de față, operațiunile militare continuă și în sud însă este greu de crezut că va avea loc o schimbare radicală a situației de pe teren. Mai mult decât atât, ucrainenii pare să fi început o ofensivă timidă în zona de nord de la Kharkov și sunt în zona Kherson într-o activitate destul de febrilă iar dacă înarmarea va continua vor avea și capacitatea de contraofensivă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.