Confidenţialitate

Polițiștii francezi protestează și cer guvernului să-i apere de atacurile populației

Mii de polițiști francezi au protestat miercuri pentru a cere guvernului să-i apere pe poliţişti de atacurile zilnice la care sunt supuşi din partea populaţiei.

Ministrul de interne francez  și-a făcut și el aparția la proteste, în semn de solidaritate. Însă, a fost huiduit de poliţişti.

Sindicatele de poliție spun că guvernul nu reușește să-i protejeze pe ofițeri de atacurile zilnice .

“Acest lucru nu mai poate continua. Chiar trebuie să ne protejați. Se înrăutățește”, a putut fi auzit un ofițer spunându-i ministrului de interne Gerald Darmanin.

Protestul a avut loc după ce în decurs de o lună un polițist a fost ucis în timpul unei operațiuni anti-drog, iar o angajată a forțelor de poliție a fost înjunghiată chiar în fața comisariatului.

Parlamentul de la Paris a aprobat recent o controversată lege de securitate globală, care interzice distribuirea cu rea-intenție de imagini care pot duce la identificarea ofițerilor de poliție aflați în timpul misiunii.

Însă legea a fost criticată atât de organizațiile pentru drepturile omului cât și de mass-media franceză care afirmă că va duce la inhibarea libertății presei și mai puțină responsabilizare a forțelor de ordine.

  • Liliana Nicolae