Confidenţialitate

Polițiștii din Iași verifică firma care deține autocarul răsturnat. În vehicul erau mai mulți pasageri decât locuri

Polițiștii din Iași verifică sediul firmei de transport Maxibus Trans SRL, după ce un autocar al acesteia s-a răsturnat în zona localității brașovene Perșani. În urma accidentul au murit 4 persoane, iar peste 20 au fost rănite.

Polițiștii se află așadar la sediul firmei din satul Valea Adâncă din comuna ieșeană Miroslava, unde au luat la control toate documentele.

Aceștia verifică în special contractul încheiat de societate și Palatul Copiilor Iași. Totul în condițiile în care vehiculul avea o capacitate de 25 de locuri, dar transporta 31 de persoane.

Reprezentanții Maxibus Trans SRL susțin că la momentul semnării contractului cu Palatul Copiilor firma nu ar fi știut câte persoane va transporta la Arad.

Toate informațiile vor fi trimise de polițiștii ieșeni la Brașov, având în vedere că ancheta este desfășurată de autoritățile din județul Brașov.

Și ITM Iași face propriile verificări.

Firma are 7 angajați. Între aceștia se află și cei doi șoferi care erau în autocar. Ambii șoferi au decedat în urma accidentului.

ITM Iași a deschis o anchetă în acest caz și face verificări atât la firma de transport, cât și la Palatul Copiilor, care a închiriat autocarul.

Autocarul transporta elevii din Iași la Arad, la un festival internațional de folclor.