Polițiștii din Dallas au fost împușcați de lunetiști – 4 ofițeri au murit UPDATE

Un al patrulea ofiţer de poliţie a fost ucis de lunetişti.

Amintim, doi lunetişti au deschis focul asupra forţelor de ordine, în timpul unei manifestatii de protest faţă de uciderea a doi bărbaţi de culoare de către ofiţeri in Louisiana şi Minnesota.

Alţi şapte ofiţeri au fost răniţi.

Doi dintre politistii răniţi sunt în operaţie, iar 3 sunt stare critică, a declarat comandantul poliţiei din Dallas, citat de CNN.

Potrivit poliţiei, “doi lunetişti” au deschis focul asupra ofiţerilor, dintr-o “poziţie aflată la înălţime”. Niciunul nu a fost prins deocamdată.

Mai mult, suspecţii au ameninţat că vor amplasa o bombă în centrul oraşului.

Un martor a declarat pentru ziarul local Dallas Morning News că a auzit între şase şi opt focuri de armă. Mii de oameni au protestat în mai multe oraşe din Statele Unite, după ce poliţia a împuşcat recent doi bărbaţi de culoare.

Sute de manifestanţi s-au strâns în faţa şcolii din Minnesota unde lucra una dintre victime, pentru a-i aduce un omagiu.

Aproximativ 500 de oameni au luat parte la un protest şi la o slujbă religioasă şi in Louisiana, unde a fost ucisă de poliţişti a doua victimă.

La New York, centrul Manhattanului a fost blocat  de manifestanţi care au scandat : “Oamenii uniţi, niciodată divizaţi!” şi “Ce vrem? Dreptate. Când vrem? Acum”.

Protestatarii au plecat apoi din parc şi au defilat pe bulevardul Fifth Avenue, în timp ce poliţia a incercat să asigure ordinea. Mitinguri au avut loc şi la Chicago şi Washington.

Miercuri, un ofiţer din Minnesota l-a ucis pe Philando Castile, care se afla în maşină cu iubita sa şi copilul acesteia, într-o suburbie din St Paul. După ce ofiţerul a deschis focul, femeia din vehicul a început să filmeze şi să transmită imaginile live pe Facebook.

Cu o zi mai devreme, Alton Sterling a fost împuşcat în Louisiana, după ce a fost culcat la pământ de doi ofiţeri albi. Şi acest incident a fost filmat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS