Confidenţialitate

Polițiștii de la Brigada Rutieră prinși joi în flagrant în timp ce luau șpagă pe o stradă din București, reținuți și acuzați de luare de mită | AUDIO

Cei doi poliţişti de la Brigada Rutieră din Capitală, prinși ieri în flagrant în timp ce luau șpagă pe o stradă din Capitală, au fost reţinuţi. Ei sunt acuzați de luare de mită. Oamenii legii ar fi primit bani pentru a închide ochii la neregulile comise în trafic de anumiți șoferi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorii DNA afirmă că cei doi polițiști ar fi primit mită de la 23 de șoferi care încălcasera regulile de circulaţie. Polițiștii au fost surprinşi de procurorii anticorupţie chiar când primeau de la patru șoferi suma totală de peste 2.000 lei. În spatele operațiunii a stat un denunț.

Sindicaliștii îl apără pe ofițerul acuzat de luare de mită și spun despre el că este „un profesionist”

Unul dintre polițiștii prinși în flagrant este vicepreședinte al Sindicatului Democratic al Poliţiştilor – SIDEPOL.

„Într-adevăr, acesta este membru al organizației noastre sindicale și totodată este vicepreședinte al Filialei DGPMB în cadrul Brigăzii Rutiere. Colegul nostru, de-a lungul celor 20 de ani de carieră – și vă spun că îl cunosc personal – s-a dovedit a fi un profesionist atât în plan profesional, cât și sindical”, spune la Europa FM Cristian Glodean, vicepreședinte Sidepol la Europa FM.

Ministrul de Interne – Lucian Bode: „O instanță va decide dacă ei sunt vinovați sau nu”

Ca mod de operare – de cele mai multe ori banii erau ascunşi între documentele solicitate de către agentul şef de poliţie și apoi ajungeau la comisar. La sfârşitul programului acele sume de bani ar fi fost împărţite între cei doi.

O reacție pe acest caz a venit ieri de la ministrului de Interne, Lucian Bode: „Orice om beneficiază de prezumția de nevinovăție. O instanță va decide dacă ei sunt vinovați sau nu. Dar încă o dată spun: este nevoie ca structurile abilitate din Ministerul nostru să-și facă datoria. Și iată că în acest caz au reușit să elimine din sistem doi oameni care nu au ce căuta în structurile MAI”.

Cei doi poliţişti sunt prezentaţi astăzi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Sursa foto: Unsplash / Scott Rodgerson

Citește și: Ofițer și agent de poliție, prinși în flagrant de DGA când luau mită