Confidenţialitate

Polițiștii au mers la Marie Curie pentru a aduna date despre cei 11 copii internați. Starea unuia dintre bebeluși s-a agravat

Continuă ancheta procurorilor argeșeni în cazul copiilor din județ diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic și internați în București.

Anchetatorii au mers astăzi la spitalul Marie Curie din Capitală de unde au ridicat toate documentele legate de cei 11 bebeluși internați acolo.

În plus, au stat de vorbă cu părinții acestora și ar fi solicitat și mai multe documente de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, Agenţia de Mediu și de la Apele Române, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Totul a pornit de la moartea fetiței din Topoloveni, Argeș –   decedată la scurt timp după internarea în spitalul bucureștean, în cazul căreia a fost deschis un dosar penal.

 

Puțin după ora zece, 4 polițiști au mers la spitalul Marie Curie pentru a aduna date despre cei 11 copii din județul Argeș, internați în unitate.

Anchetatorii au cerut copii după fișele de observație ale bebelușilor și au stat de vorbă cu părinții acestora.

Managerul spitalului bucureștean – Daniel Buzatu – a confirmat vizita polițiștilor.

Zilele trecute, procurorii argeșeni s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal în cazul morții unei fetițe în vârstă de un an din orașul argeșean Topoloveni, diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic.

Este, de altfel, singurul deces înregistrat din cauza acestei boli – ale cărei cauze nu se cunosc nici până acum.   Copilul a murit la Spitalul “Marie Curie” din București – după ce fusese unde fusese transportat în stare gravă.

 

Între timp, starea celor 11 copii internați la Marie Curie este, în general, bună – spun medicii de acolo.

În cazul unui singur bebeluș, starea s-a agravat și a fost necesară mutarea lui la Terapie Intensivă.

Doctorul Ioana Mihalache:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.