Poliţiştii l-au identificat pe autorul alertei false cu bombă la mall-ul din Galaţi

Un bărbat, de 36 de ani, care locuieşte în municipiul Galaţi fără forme legale, a fost identificat de către poliţişti ca fiind cel care a semnalat, sâmbătă, printr-un apel la 112, existenţa unei bombe la mall-ul din oraş, el urmând să fie sancţionat contravenţional.

În acest caz a fost deschis şi un dosar penal, potrivit legii, privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Poliţiştii au identificat persoana care a semnalat, sâmbătă, existenţa unei bombe în cel mai mare centru comercial din Galaţi, fiind vorba despre un bărbat de 36 de ani, potrivit unui comunicat transmis, luni, de IPJ Galaţi.

“Persoana a fost identificată de către poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, cu sprijinul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, ca fiind un bărbat de 36 de ani, domiciliat în comuna Fârţăneşti, dar care locuieşte în municipiul Galaţi fără forme legale”, se arată în comunicat.

Bărbatul a fost predat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi – Secţia 4 Poliţie Urban, el urmând să fie sancţionat contravenţional conform OUG 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă. Totodată, în acest caz a fost întocmit şi un dosar penal sub aspectul săvârşirii faptelor prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Sâmbătă, în jurul orei 17.00, a fost înregistrat un apel la numărul unic de urgenţă 112, prin care se făcea referire la faptul că în incinta celui mai mare centru comercial din municipiul Galaţi ar fi fost plasat un dispozitiv exploziv. La faţa locului, s-au deplasat echipe ale Poliţiei, ISU şi SRI care au făcut verificări în incinta centrului comercial fără să constatate existenţa unei bombe, prin urmare apelul la 112 dovedindu-se a fi unul fals.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS