Confidenţialitate

Polițiștii amenință cu proteste, dacă nu le vor fi majorate salariile, odată cu creșterea salariului minim pe economie

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România ameninţă că va declanşa proteste dacă salariile personalului Ministerului Afacerilor Interne nu vor fi majorate în funcţie de noul salariu minim pe economie, de 1450 de lei brut începând cu 1 februarie.

Protestele ar putea începe din 15 martie, la o zi după ce vor fi virate salariile corespunzătoare lunii  februarie – a spus la Europa FM, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, Adrian Diugu.

El a precizat că Ra trimis ministrului de Interne, Carmen Dan, o adresă prin care solicită aplicarea Hotărârii de Guvern nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut şi în cazul poliţiştilor, poliţiştilor de frontieră, jandarmilor şi pompierilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Adrian Diugu a spus la Europa Fm că salariile polițiștilor nu au mai fost majorate din 2009.

”Poliţiştii, poliţiştii de frontieră, jandarmii şi pompierii sunt singura categorie bugetară care a rămas cu salarizarea în urma tuturor bugetarilor, adică la nivelul anului 2009, iar la vreme grea, când îşi fac datoria, cu toate riscurile, sunt lăudaţi de toate puterile statului, inclusiv de societatea civilă, aducându-le mulţumiri, chiar înmânându-le flori în semn de recunoştinţă”, mai spun reprezentanţii SNAP.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De la 1 februarie, salariul minim brut pe economie a fost majorat de la 1250 de lei la 1450 de lei, ceea ce înseamnă o majorare netă de 140 de lei.

Poliţiştii spun că ar putea cere societăţii civile să le susţină protestele.

“Dacă consideraţi că nu merităm privilegiul HG nr. 1/2017 ne rezervăm dreptul de a apela la bunătatea societăţii civile pentru a se alătura mişcărilor noastre de protest pe care le vom organiza în mod legal în faţa Ministerului Afacerilor Interne. Totodată solicităm în regim de urgenţă stabilirea unei întâlniri între dumneavoastră şi conducerea organizaţiei noastre”, i-a mai scris Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România ministrului de Interne.