Confidenţialitate

Polițiști și vameși din portul Constanța Sud, acuzați că au luat mită 500.000 de dolari | AUDIO

Caz uriaș de corupție în rândul oamenilor legii din Constanța. Polițiști de la Crimă Organizată și vameși din portul Constanța Sud sunt acuzati că au primit aproape 500.000 de dolari mită pentru a acoperi mai multe transporturi de parfum de contrabandă.

Peste 40 de persoane implicate într-un  grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, luare și dare de mită și fals au fost ridicate și duse pentru audieri la DIICOT.

Suspecții au fost luați în urma a 57 de percheziții efectuate în județele Cluj, Constanța, Bacău, Vrancea, Ilfov și în municipiul București.

Alte două percheziții au avut loc în Franța și Italia. Potrivit procurorilor DIICOT, Grupul infracțional organizat, din care făceau parte cetățeni turci, libanezi, armeni  și români, și-a desfășurat activitatea la Constanța și București , în perioada mai 2020 – februarie 2021.

Suspecții au fost ajutați de un comisar șef de la Brigara Antidrog Constanța, de fratele acestuia , agent de poliție la Serviciul Crimă Organizată din Port și trei vameși. În fapt, cetățenii străini făceau importuri in care declarau altă marfă disimulând astfel în containere cantități urioașe de parfumuri contrafăcute, în valoare totală de 25 milioane de euro.

Liderii grupării au promis și după obșinerea liberului la vamă au oferit mită în sumă suma totală de 489.000 de dolari , adică 1 dolar pentru fiecare dintre parfumurile introduse în țară plus suma fixă 30.000 de USD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu