Polițiști împușcați de lunetiști în Dallas: 5 morți și 6 răniți

UPDATE 11.10 Suspectul în cazul atacului armat din Dallas baricadat într-o parcare s-ar fi sinucis, relatează presa locală citată de Fox News. Bărbatul, care a tras în ofiţerii de poliţie care au încercat să negocieze predarea sa, s-ar fi împuşcat.

Anterior, el a ameninţat că “vine sfârşitul” pentru ofiţerii de poliţie şi că au fost amplasate bombe în tot centrul Dallasului.

Alţi trei suspecţi au fost reţinuţi.

UPDATE 11.05 Reacția președintelui Barack Obama

Președintele american a reacționat în urma incidentelor sângeroase din Statele Unite. Aflat la Summitul NATO de la Varșovia, Barack Obama și-a exprimat condoleanțele pentru cei care și-au pierdut viața și s-a arătat îngrijorat de faptul că forțele de ordine au uneori un comportament rasist – el și-a susținut opinia cu rezultatele mai multor studii.

”Vreau sa încep prin a transmite condoleanțe familiilor victimelor. Vedem mult prea des astfel de  tragedii. Ceea ce pot spune este că toți trebuie să fim îngrijorați de aceste incidente care nu sunt izolate. Ele sunt simptomele unui comportament rasist al sistemului nostru de Justiție”

Barack OBAMA iulie 2016 despre dallas 2

Poliția din Dallas a anunțat decesul celui de-al cincilea ofițer de poliție, după atacul de la protestele împotriva poliției din Dallas. Alți șase ofițeri rămân în continuare internați.

Mai multe focuri de armă au fost trase de civili înarmați în timpul protestelor. Ofițerii de poliție au fost vizați de lunetiști.

David Brown, șeful poliției din Dallas a declarat că 11 ofițeri de poliție au fost împușcați de lunetiști.

Poliția din Dallas a reținut trei suspecți, iar un al patrulea se luptă în acest moment cu forțele de ordine.

În aceste momente poliția desfășoară o operațiune de capturare a suspectului înarmat. El este încolțit într-o parcare subterană  unde este implicat într-un schimb de focuri cu polițiștii.

Potrivit lui David Brown, poliția negociază de mai bine de o oră cu suspectul. Acesta le-a spus negociatorilor poliției că sunt amplasate bombe în întreg centrul orașului Dallas, că sfârșitul este aproape și că mai mulți ofițeri vor avea de suferit.

Printre suspectii retinuti este si o femeie. Ea se afla într-un Mercedes și a avut un schimb de focuri cu forțele de ordine. În mașina erau doi suspecți îmbracați în camuflaj.

Rețeaua de socializare Facebook a activat funcția ‘Safety Check’ pentru utilizatori.

Autoritățile aviației civile americane au decis să restrângă zborurile deasupra orașului Dallas. Doar zborurile de intervenție sub direcția poliției din Dallas sunt autorizate în spațiul aerian – anunță autoritățile.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 21, ora 5 – ora României, 11 ofițeri de poliție au fost împușcați de lunetiști: 4 ofiteri au murit, 7 sunt raniti. Dintre acEstia, doi sunt în operaţie, iar 3 – in  stare critică.

O televiziune locală a filmat mai mulți manifestanți îndepărtându-se în fugă de locul unde a avut loc atacul armat, în jurul orei locale 21.

Mii de oameni au protestat în mai multe oraşe din Statele Unite, după ce poliţia a împuşcat recent doi bărbaţi de culoare. În faţa şcolii din Minnesota unde lucra unul dintre bărbați, s-au strâns site de oameni pentru a-i aduce un omagiu. În Louisiana, aproape 500 de oameni au luat parte la un protest și o slujbă religioasă.

Manifestații au fost și la New York, unde centrul Manhattanului a fost blocat de manifestanți.

La sosirea la Summitul NATO de la Varșovia, Președintele Barack Obama a declarat că aceste fapte ar trebui să îngrijoreze toți americanii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS