Poliția ungară a folosit gaze lacrimogene împotriva unui grup de imigranți care a refuzat să se înregistreze după intrarea în țară

În Ungaria, poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva unui grup de imigranți aflați în apropiere de Roszke.

Tensiunile au izbucnit în momentul în care refugiații erau chemați să se înregistreze, după ce au intrat pe teritoriul Ungariei.

Două persoane au fost reținute aseară.

Sute de imigranți continuă să intre în Ungaria, prin Serbia. Oamenii ajung în localitatea Roszke, iar de acolo vor să meargă pe jos până la Budapesta.

Refugiații au refuzat să meargă la punctul de înregistrare. 150 dintre ei au rupt cordonul de ordine și au plecat spre autostrada M5 spre Budapesta.

Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a-i împiedica să se alăture unui alt grup de imigranți care au părăsit punctul de înregistrare mai devreme. Aproximativ 50 de imigranți, cea mai mare parte familii, au acceptat în cele din urmă cererea poliției și s-au urcat în autobuze care i-au dus la punctul de înregistrare a imigranților de la Roszke.

Poliția a folosit translatori pentru a-i convinge pe imigranți că trebuie să se înregistreze după intrarea în Ungaria.

Poliția a afirmat că s-au folosit gaze lacrimogene deoarece imigranții au aruncat cu sticle de plastic în ofițeri. O ambulanță a fost chemată după ce unui imigrant i s-a făcut rău, însă nu din cauza gazelor lacrimogene, a precizat poliția.
 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS