Poliţia thailandeză oferă recompensă pentru informaţii despre autorul atentatului din Bangkok

Polția thailandeză oferă recompensă celor care oferă informații despre autorul atentatului de alaltăieri din capitala Bangkok. Despre acesta se crede că nu a acționat singur, ci că ar face parte dintr-o rețea. 20 de persoane au murit și alte 130 au fost rănite în cel mai sângeros atac din istoria Thailandei.

Purtătorul de cuvânt al poliției thailandeze a anunțat pe Twitter o recompensă de 28 de mii de dolari pentru informații despre autorul sau autorii atacului cu bombă care a vizat un templu hindus din centrul orașului Bangkok. Deși autoritățile thailandeze susțin că atentatul ar fi fost pus la cale de o rețea, nimeni nu a revendicat până acum atacul.

 

Poliția a dat publicității portretul robot al principalului suspect, un bărbat îmbrăcat într-un tricou galben care a fost filmat de camerele de supraveghere. În imagini se poate observa cum acesta își lasă ghiozdanul în templu și părăsește locul cu puțin timp înainte de explozie. Autoritățile speră ca suspectul să nu fi apucat să părăsească Thailanda și spun că un mandat de arestare va fi emis în curând.

Potrivit BBC, dintre cei 20 de oameni care au murit în urma exploziei, 10 erau turiști. În Bangkok, templul hindus unde a avut loc atacul cu bombă a fost redeschis după ce au fost făcute reparațiile necesare.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS