Confidenţialitate

Poliția Română recomandă deja echiparea mașinilor cu anvelope de iarnă

Sezonul rece se apropie, iar în mai multe zone a nins deja, motiv pentru care Poliția Română recomandă deja trecerea la anvelope de iarnă.

Șoferii prinși nepregătiți pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei riscă să fie sancționați cu amendă care poate ajunge până la 2.500 de lei.

Avertizările vin în contextul în care încă există șoferi care cred că folosirea anvelopelor de iarnă e recomandată doar de la o anumită dată.

Șoferii sunt obligați să folosească anvelope de iarnă pe toate drumurile acoperite de zăpadă, gheață sau polei.

În caz contrar, riscă să primească între 9 şi 20 de puncte-amendă: valoarea sancțiunilor e cuprinsă, așadar, între 1.125 și 2.500 de lei.

Pe lângă amendă, se va reţine și certificatul de înmatriculare al mașinii.

Poliţia Română reaminteşte că legislaţia în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile

În plus, în aceste condiţii, autovehiculele cu greutatea de peste 3 tone și jumătate trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Informarea vine în condiţiile în care Administraţia de Meteorologie a anunțat vreme rea, cu vânt puternic la munte, ploi și ninsori în zonele montane.