Poliția Română: Nici măcar jumătate dintre școlile din țară nu au paznici

Din peste 19.500 de unităţi de învăţământ în ţară, 6.100 au pază umană, iar peste 6.000 au supraveghere video. În restul școlilor, paza nu este asigurată în nici un fel.

Potrivit Poliției Române, numărul unităţilor de învățământ în care paza este asigurată a crescut faţă de anul şcolar precedent, dar tot sunt mii în care siguranța lasă de dorit. În toată țara, aproape 3 milioane de copii în școli, grădinițe și licee ar trebui să fie păziți într-un fel sau altul.

În 6000 de unități de învățământ sunt camere video și în alte 6000 sunt paznici sau și camere de supraveghere. Dar rămân fără pază 7000 de școli, grădinițe și licee, dintre care majoritatea la orașe.

Totuși, dacă vom compara datele cu cele de anul trecut, sunt cu 11 % mai multe unităţi de învăţământ asigurate cu pază umană, și sunt cu 5% mai multe camere video de supraveghere.

În sectorul 4 al Capitalei elevii și preșcolarii au început noul an școlar fără paznici în școli.

Contractele cu firmele de pază au expirat, iar reprezentanții Primăriei susțin că nu au mai prelungit contractele din cauza costurilor extrem de ridicate. În acest context,  Primăria Sectorului 4 a cerut mai mulți bani.

Părinții sunt însă nemulțumiți și reclamă faptul că cei mici nu mai sunt în siguranță.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS