Confidenţialitate

Poliția israeliană, în alertă maximă după două atentate comise la Ierusalim | AUDIO

Poliția israeliană este în alertă maximă în întreaga țară, după două atentate la Ierusalim în această dimineață: un adolescent israelian a fost ucis și alte 19 persoane au fost rănite în două explozii produse în stații de autobuz. Poliția a transmis că e vorba de un dublu atac terorist coordonat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cauzele exploziilor nu au fost stabilite imediat, dar poliția israeliană a declarat că cea de lângă Autogara Centrală pare să fi fost provocată de o bombă plasată într-o geantă, lângă un autobuz. Vehiculul a fost distrus. O altă explozie a avut loc câteva minute mai târziu în nordul Ierusalimului. Ambele explozii au avut loc la ore de vârf.

Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost ucis și 19 persoane sunt rănite. Tatăl baiatului a declarat ca fiul sau și un prieten stăteau pe o bancă in momentul in care a avut loc explozia.

În bombele care ar fi fost detonate de la distanță au fost descoperite cuie, iar poliția israeliana suspecteaza o dublă acțiune coordonată de teroriști palestinieni.

Prima explozie – care a avut loc la scurt timp după ora 7:00 – a rănit 15 persoane, dintre care două în stare critică și alte patru grav. Una dintre persoanele rănite este fiica unui editorialist al Jerusalem Post.

Martorii au declarat că au văzut o geantă sprijinită de un perete cu puțin timp înainte de explozie, deși aceste afirmații nu au fost încă verificate. Presa locală susține că prima explozie ar fi fost provocată de un dispozitiv montat pe o motocicletă, lângă stația de autobuz, iar cel de-al doilea dispozitiv exploziv a fost amplasat pe gard.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Parlamentul European a declarat Rusia „stat terorist”