Confidenţialitate

Șefii Poliției, primele explicații despre întâlnirea cu interlopii din clanul Duduianu | AUDIO

Șeful Poliţiei Române a recunoscut joi că s-a întâlnit personal cu liderii clanului Duduianu pentru a cere ca înmormântarea lui Emi Pian, ucis de membrul unui alte grupări, să aibă loc mai devreme.

Confirmarea a venit după aproape 3 săptămâni, la solicitarea Preşedintelui Iohannis, de la care presa a cerut explicaţii.

Poliţia menţionează că prin această negociere au fost evitate bătăi între clanurile rivale şi o procesiune funerară la care ar fi participat mii de oameni.

Implicit, ar fi crescut şi numărul de infectări cu coronavirus din Bucureşti, spune Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne:

“Era pusă în pericol sănătatea persoanelor din municipiul București si existau date și informații că la procesiunea din 9 august erau așteptate să participe 3.000 de persoane. Această situație putea să conducă la răspândirea infecțiilor cu coronavirus. De asemenea, exista riscul producerii unor acte de violență”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, spun juriştii cu care Europa FM a stat de vorbă, negocierea directă dintre însuși șeful Poliției şi liderii unui clan nu face altceva decât să valideze influenţa pe care o au ultimii.

Această abordare a situației, pe care am avut-o, atât de contestată, a condus la un rezultat bun, pentru că acum nu avem alte victime, spune şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Vasilescu, care a participat la întâlnirea din Biserică:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Şi, mai transmite conducerea Poliţiei, sunt anumite lucruri care nu se negociază:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.