Politia continua cautarile in cazul taragotului furat lui Dumitru Farcas

Dumitru Fărcaş a mărturisit că a cântat la acest instrument în toată cariera sa de peste 5 decenii.

Poliţia încearcă să dea de urma celebrului taragot care aparține lui Dumitru Fărcaş și care a fost furat sâmbătă dintr-o maşină parcată în faţa Ateneului Român. Artistul urma să participe la un concert aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

Taragotul şi un acordeon au fost furate din microbuzul care fusese lăsat neasigurat. Dumitru Fărcaş şi alţi artişti sosiseră la Ateneu pentru a participa la spectacolul aniversar ‘Zamfir – 50 de ani pe scenă’. Hoţii au acţionat după ce aceştia au coborât din microbuz. Cel mai probabil, ei ar fi găsit o uşă a microbuzului deschisă. Poliţiştii fac cercetări pentru a da de urma hoțului.

Naistul Gheorghe Zamfir afirma că taragotul lui Dumitru Fărcaş este un taragot Stowasser original, echivalentul viorilor Stradivarius. Un instrument unic care nu poate fi vândut cu uşurinţă, spune Gheorghe Zamfir, care considera că acest furt reprezintă un dezastru naţional.

Dumitru Fărcaş cânta la acest taragot de 55 de ani si a declarat ca era instrumentul lui de suflet. Naistul Gheorghe Zamfir vrea să îi ofere lui Fărcaş un taragot Stowasser, care face parte din colecţia sa de instrumente.