Poliția Capitalei: Polițistul rănit de un șofer, în afara oricărui pericol

Polițistul bucureștean, rănit sâmbătă dimineață de un șofer agresiv, este în afara oricărui pericol. Conducătorul auto, de 22 de ani, se află, sambătă după-amiază, la Serviciul Omoruri sub supravegherea unui procuror, urmând să i se facă o încadrare corespunzătoare faptei lui, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Bogdan Ghebaur.

Șoferul a fost oprit de un polițist care i-a solicitat documente, dar a devenit agresiv verbal și a demarat fără să țină cont că polițistul este încă prins de oglinda retrovizoare și de centura de siguranță.

Polițistul a fost transportat la spital și este în afara oricărui pericol.

El a precizat că șoferul a fost testat cu etilotestul, dar deocamdată nu cunoaște rezultatul alcoolemiei.

„În momentul în care a fost blocat de echipajele de poliție, bărbatul a refuzat în continuare să colaboreze cu polițiștii. La fața locului au ajuns și rude ale acestuia, care cu ajutorul unei chei de rezervă au reușit să deschidă portbagajul. Pentru imobilizarea lui și pentru a-l face să înceteze activitatea în care acesta era prins, au folosit spray-ul iritant lacrimogen”, a afirmat Bogdan Ghebaur.

Potrivit acestuia, șoferul a încercat să demareze după ce polițiștii au folosit spray-ul lacrimogen, dar s-a lovit de două echipaje de poliție care îl blocau. Bogdan Ghebaur a precizat ca politistii au fost nevoiti sa foloseasca si armamentul din dotare.

Bogdan Ghebaur a mai menționat că la respectiva acțiune au participat șase echipaje de poliție.

Șoferul în vârstă de 22 ani a trecut pe culoarea roșie a semaforului, in zona bulevardului Ion Mihalache. Acesta a refuzat să prezinte documentele, pentru imobilizarea conducătorului auto s-au folosit trei focuri de armă și spray lacrimogen.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS