Poliția anunță că numărul accidentelor rutiere grave a fost mai mic în 2016 decât în 2015 cu 13,5%

Poliția a dat publicității un raport privind siguranța pe drumurile publice și schimbările din perioada 2012-2016.

90% din reteaua nationala este la standardul de drumuri cu o singura banda pe sens, ceea ce are impact atat asupra timpului de calatorie, cat si asupra sigurantei in trafic.

Potrivit sursei citate, indisciplina pietonilor si viteza au fost, in ultimii 5 ani, cele mai frecvente cauze ale accidentelor grave de circulatie, conducand la producerea a aproximativ 41% dintre acestea.

Pe drumurile nationale si judetene cele mai multe accidente sunt determinate de viteza, in timp ce pe drumurile din interiorul localitatilor, mai ales in cele urbane, indisciplina pietonilor reprezinta principala cauza a accidentelor rutiere.

In ceea ce priveste accidentele rutiere produse din cauza conducerii sub influenta alcoolului, acestea au scazut, in 2016, fata de 2012, cu 28%.

De asemenea, si numarul accidentelor de circulatie produse ca urmare a neacordarii de prioritate a vehiculelor a scazut cu 21%, iar numarul celor produse din cauza neasigurarii la schimbarea directiei de mers a inregistrat o scadere de 20%.