Politia a deschis un dosar penal pentru furt si distrugere in cazul cel putin bizar din judetul Braila!

Un bărbat a găsit un lan de porumb în locul casei de vacanţă pe care o deţinea în comuna Baldovineşti.

Casa a fost complet demolată de persoane necunoscute. De altfel hoţii au furat tot ce au putut, inclusiv tuburile de ciment ale fântânii din grădină.

Bărbatul care acum locuiește în București nu a mai mers la casa sa de vacanță din satul brăilean Baldovinești de mai bine de doi ani. Un vecin avea grijă de ea, însă a murit anul trecut.

Când a ajuns acolo la sfârșitul lunii trecute a constatat cu stupoare că în locul casei era un lan de porumb. Inițial a crezut că a greșit adresa.

El a povestit pe blogul personal că locuința, construită în 1986, era situată în mijlocul satului. Însă chiar și așa niciun vecin nu știe cum a dispărut casa. Păgubitul povestește că hoții au rupt izolaţia, au spart tencuiala casei, au smuls plăcile de lemn, au spart şi acoperişul şi, după ce au golit tot, au tăiat tot scheletul de metal cu autogen şi au dus fierul la un centru de colectare.

Hoţii au furat inclusiv tuburile de ciment ale fântânii din grădina casei şi apoi au astupat groapa cu pământ. Apoi un alt vecin a plantat porumb.

Locuința a mai fost jefuită în urmă cu 18 ani, însă a fost reparată, iar uşile şi porţile au fost întărite pentru ca hoţii să nu mai poată intra.

Polițiștii au deschis un dosar penal, însă pagubitul spune că îi compatimește pe acei oameni care au recurs la un astfel de gest pentru că au facut-o din nevoie, având în vedere că oamenii din sat sunt foarte săraci.