Poleiul şi ceaţa perturbă traficul rutier

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza poleiului, începând cu ora 5.30, traficul rutier a fost deviat de pe tronsonul Drajna – Lehliu-Gară (km 65-105) al autostrăzii A2 pe DN3A, în ambele sensuri.

Ploaia îndepărtează materialul antiderapant şi există risc de accidente rutiere.

Din cauza poleiului, se circulă îngreunat pe DN2B Brăila – Buzău, dar şi pe alte tronsoane ale unor drumuri naţionale.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, ninge slab.

În judeţul Giurgiu, a nins pe DN5 şi DN6 şi s-a acţionat cu utilaje.

Ninge abundent şi în judeţul Olt, pe DN6, DN54 şi DN64.

În judeţul Cluj, pe DN1, pe tronsonul Piatra Craiului – Huedin – Căpuşu Mare, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea scăzând, pe alocuri, sub 10 metri.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări de precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi la condiţii de formare a poleiului pentru Muntenia.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să circule cu viteză adaptată condiţiilor meteo, să mărească distanţa în mers, să nu bruscheze comenzile şi să utilizeze cu precădere frâna de motor.

Iarna, când temperaturile sunt scăzute, ploaia este, probabil, cel mai periculos fenomen pentru traficul rutier, pentru că îndepărtează materialul antiderapant, iar pe partea carosabilă poleiul se formează într-un timp foarte scurt.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS