Poftiţi la pizzeria din autobuz

Doi soţi din Focşani au încercat o afacere neconvenţională şi au dat lovitura.

Au deschis o pizzerie într-un autobuz roşu cu burduf, lung de 18 metri. Acesta a devenit, de câteva zile, punctul de atracţie al locuitorilor din Cartierul Sud.

Claudia Toader ne spune povestea acestei afaceri inedite, din Focşani.

Autobuzul prăfuit era scos la vânzare de mai mult timp pe centura oraşului. În urmă cu mulți ani era folosit pentru transportul în comun.

Nicoleta și Gabriel Postolache își doreau de ceva vreme să spargă tiparele în materie de restaurante. Insă le-a fost teamă să pornească o afacere riscanta. Pînă într-o zi cînd și-au luat inima-n dinți.

Gabriel Postolache a lucrat în mai multe restaurante din străinătate si are o experiență de peste 20 de ani ca pizzer. E convins că și gustul prepatarelor sale vor atrage clienți, nu doar ineditul localului.

În interiorul autobuzului se află mese unde 20 de persoane pot consuma în acelaşi timp o pizza, o cafea, o bere sau băuturi răcoritoare. Cuptorul pentru pizza funcţionează pe lemne si e amplasat in partea din spate a autobuzului. O pizza la ineditul restaurant costă  între 14 şi de 20 de lei, iar o bere – 5 lei. Când e vreme frumoasă, clienţii stau pe terasă, pentru ca proprietarii au asezat mese si langa vehicul.

Punctul de atracție, mai ales pentru copii, e scaunul șoferului. Și chiar dacă în locul respectiv e dificil să mănînci pizza sau să bei ceva, oricine are voie să-și facă poze la volan.

Pentru cei doi întreprinzători, succesul de care se bucură autobuzul e neașteptat. Nu se gîndesc la pizzeria lor ca la o afacere, ci ca la o pasiune. Nu știu dacă euforia de început se va menține în timp, dar nu duc lipă de imaginație. Au și alte planuri.

Trebuie să ai şi un dram de nebunie să te apuci de munca asta, spun cei doi soți, care își doresc inclusiv ca într-un viitor nu foarte îndepărtat să se plimbe cu pizzeria prin oraș. Nu de alta, dar autobuzul e funcțional și poate ajunge oriunde, așa că localul soților Postolache poate deveni primul restaurant ambulant din Focșani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Clipul video de prezentare al pizzeriei din autobuz de la Focșani

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS