Podul de la Agigea va fi redeschis traficului luni

Traficul pe podul de la Agigea se va redeschide începând de luni, 28 noiembrie, ora 00:00, mai devreme cu trei săptămâni faţă de termenul estimat, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere .

Directorul General al CNAIR, Cătălin Homor, a fost duminică la Podul Agigea şi a evaluat stadiul lucrărilor – potrivit agenție News.ro

“Podul de la Agigea a fost un proiect blocat la începutul mandatului, a fost un proiect suspendat de mai bine de doi ani. Ţinând cont de importanţa acestui proiect, l-am trecut pe lista mea de priorităţi în primele trei. După negocieri foarte dure cu constructorul şi de amploare am reuşit să deblocăm acest proiect. Nu numai că am reuşit să-l deblocăm, ci ritmul lucrărilor a fost unul accelerat. Cu o mobilizare bună a constructorului şi un management riguros din partea companiei suntem astăzi în situaţia pozitivă de a deschide traficul pe acest pod fără restricţii”, a afirmat Cătălin Homor.

El a explicat că lucrările nu au fost finalizate, motiv pentru care podul va mai fi închis la începutul anului viitor, în martie sau aprilie, timp de o lună, pentru a fi asfaltat.

“Este bine de notat faptul că lucrările nu sunt finalizate în integralitate. Acest pod probabil va mai fi închis în luna martie sau aprilie, în funcţie de sezonul de lucru şi de vreme, cum ne va permite aceasta pentru a finaliza lucrările la partea carosabilă. Este varianta pentru care eu militez pentru că dacă nu se închide traficul total, nici trafic nu va fi, nici circulaţie decentă şi nici lucrările nu se vor desfăşura într-un ritm normal. Consider că oportun este să-l închidem o lună, finalizăm şi-l deschidem”, a precizat directorul general al CNAIR.

Circulaţia pe Podul Agigea se va desfăşura respectând regulile de circulaţie şi semnalizările existente, precizează CNAIR.

Podul a fost închis complet circulaţiei din 12 Septembrie pentru înlocuirea ultimelor două hobane şi finalizarea lucrărilor de reabilitare.

Podul de la Agigea este situat pe Drumul Naţional 39 (DN39), kilometrul 9, fiind principalul drum care face legătura între Constanţa şi Vama Veche, trecând prin Mangalia.

Lucrările la podul vechi de la Agigea au fost începute în 2010 şi urmau să fie finalizate în februarie 2013, dar au fost mult întârziate.

Podul de la Agigea a fost dat în folosinţă în 1983 şi de atunci a fost de mai multe ori în diverse lucrări de remediere a defectelor. Potrivit specialiştilor, podul a fost proiectat şi construit greşit.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS