Pocora: Reinscrierea lui Tariceanu in PNL, o acţiune diversionistă a PSD

Cristina Pocora spune că statutul PNL are prevederi pentru astfel de situaţii şi a arătat că înscrierea se face în organizaţia arondată domiciliului sau reşedinţei sau care se află în zona în care persoana în cauză îşi desfăşoară activitatea.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat că ştirea privind reînscrierea lui Călin Popescu-Tăriceanu în PNL, venită de la Satu Mare, reprezintă o acţiune diversionistă a PSD, care intenţionează să mascheze citirea în plenul Parlamentului a moţiunii de cenzură.

‘PSD încearcă o strategie de a scăpa de citirea moţiunii de cenzură şi au venit şi cu această ştire. Importantă e moţiunea’, a spus Pocora.

Ea a precizat că Statutul PNL are prevederi pentru astfel de situaţii şi a arătat că înscrierea se face în organizaţia arondată domiciliului sau reşedinţei sau care se află în zona în care persoana în cauză îşi desfăşoară activitatea.

‘Am văzut când domnul Tăriceanu a plecat, acum auzim că s-a răzgândit şi că şi-ar dori înapoi în PNL. Statutul PNL are prevederi pentru aceste situaţii, există obligativitatea de a respecta Sstatutul, de a te înscrie acolo unde domiciliezi, unde ai reşedinţă sau activităţi, sunt o serie de proceduri’, a spus Pocora.

Ea a menţionat că, potrivit statutului, dacă organizaţia judeţeană nu e de acord cu reînscrirea lui Tăriceanu, acesta nu se poate întoarce în PNL.

‘Domnul Ponta şi PSD se încăpăţânează să spună că USL ar trăi pe undeva şi fac astfel de acţiuni şi diversiuni. Pe domnul Tăriceanu l-or fi invitat (să se reînscrie în PNL, n.r.) prieteni apropiaţi PSD’, a spus Pocora.

Întrebată dacă Tăriceanu este membru PNL în acest moment, Pocora a precizat: ‘Procedural, ca să devii membru, trebuie să completezi adeziunea, iar acest lucru se poate verifica la organizaţie. Un membru se înscrise în organizaţia locală, apoi e validată această înscriere de către Biroul Judeţean, ori la judeţ lucrurile stau cu totul altfel’.