PNL va depune moțiuni simple pe educație, sănătate și transporturi

Reuniți în ședință la Neptun, liberalii au decis: vor depune, la Parlament, 3 moțiuni simple în domeniile educație, sănătate și transporturi.

PNL va cere astfel demisia ministrului Educației, Liviu Pop pentru că nu a rezolvat problema manualelor școlare și a ministrului Sănătății, Florian Bodog, acuzat că nu a asigurat suficiente doze de vaccin – a precizat prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan.

”O moţiune simplă pe educaţie la începutul anului şcolar, pentru că anul acesta şcolar începe fără manuale pentru elevii de clasa a V-a şi sunt aceiaşi copii care, începând cu clasa pregătitoare, nu au avut manuale la început de an şcolar. De asemenea, lipsa avizelor de funcţionare pentru marea majoritate a instituţiilor şcolare din România.De asemenea, am decis depunerea unei moțiuni simple pe sănătate, pentru că este inadmisibil ca după ce au murit 33 de copii în România în urma unei lipse de reacție și de acțiune a instituțiilor statului, totuși să nu existe niciun responsabil”, a spus Raluca Turcan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

PNL va depune o moțiune și împotriva ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru că nu sunt nici acum finalizate proiectele pruvind construirea autostrăzilor Pitești-Sibiu și Transilvania-Moldova.

Liberalii mai solicită înființarea a două comisii de anchetă în domeniul transporturilor și pe tema reangajărilor din Ministerul de interne.

Președintele PNL, Ludovic Orban a spus că, pe viitor, PNL nu exclude nici depunerea unei moțiuni de cenzură.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS