PNL va depune moțiune simplă pentru demiterea ministrului Justiției

PNL va depune, la Camera Deputaților, la începutul sesiunii parlamentare, o moțiune simplă pentru demiterea ministrului Justiției, Tudorel Toader, în urma prevederilor referitoare la recursul compensatoriu, a anunțat luni liderul PNL, Ludovic Orban.

„Biroul Executiv al PNL a luat în analiză situația extrem de gravă privitoare la creșterea infracționalității datorită eliberării pe ușa din dos a până la 11 mii de infractori ca urmare a reglementările adoptate de PSD, ALDE și UDMR privind recursul compensatoriu. (…) Vom depune în Camera Deputaților la începutul sesiunii parlamentare o moțiune împotriva minstrului Tudorel Toader pentru a încerca încă o dată demiterea acestui ministru care a făcut praf sistemul de justiție și care este procupat, ca și întreg Guvernul, în primul de soarta celor condamnați sau celor care urmează să fie condamnați și într-o măsură mult mai mică de viața de zi cu zi a cetățenilor”, a declarat Ludovic Orban, după ședința Biroului Executiv al PNL.

Liderul PNL a anunțat, de asemenea, că până la sfârșitul săptămânii liberalii vor depune un proiect de lege pentru „împiedicarea eliberării infractorilor”.

„Consecințele eliberării din închisoare a aproape 11 mii de deținuți înainte de termen, fără niciun fel de pregătire, fără niciun sistem de urmărire și de susținerea a reintegrării sociale a celor care au fost eliberați din închisoare iată că se transformă într-o amenințare de zi cu zi la viața, siguranța și bunurile private a făecărui cetățean român. (…) PNL a luat decizia de a pregăti până săptămâna următoare un proiect de lege prin care să împiedicăm eliberarea infractorilor care au comis infracțiuni cu violență, violuri, tâlhării și alte infracțiuni grave pentru că iată aceștia proaspăt eliberați nu fac decât să recidiveze și să afecteze viața și siguranța cetățenilor români”, a adăugat Orban.

Și USR a anunțat că va depune un proiect de lege pentru abrogarea prevederilor referitoare la recursul compensatoriu. Demersurile în acest sens vin în urma crimei care a avut loc în Mediaș.

De-asemenea, după crima de la Mediaș, PMP cere demisia lui Tudorel Toader și a lui Carmen Dan.

Trei bărbați reținuți în cazul omorului din Mediaș vor fi prezentați luni instanței. Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu precizează că tânărul de 25 de ani a fost omorât cu 11 lovituri de cuțit.

Potrivit prim-procurorului Ion Veştemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, polițiștii din Sibiu au fost sesizaţi că în noaptea de duminică F.M.A. a muit în secţia de primiri urgenţe a Spitalului Mediaş, ca urmare a unei agresiuni ce a fost exercitată asupra sa de către trei bărbați, agresiune petrecută pe calea de acces a unui club de noapte din Mediaş.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS