PNL susține căsătoria doar între bărbat și femeie și promite REFERENDUM în aprilie. Argumentele : „inima, conștiința”.

Liberalii au decis să susțină inițiativa așa-numitei „Coaliții pentru familie”, cea care ar vrea chemarea românilor la referendum astfel încât definiția familiei din Constituție să fie modificată și să permită căsătoria doar între bărbat și femeie. În prezent, Legea Fundamentală a României prevede căsătoria între soți. Șeful de campanie al PNL, Gheorghe Falcă, a explicat ce argumente au liberalii pentru a susține demersul și a răspuns că acestea sunt „inima, conştiinţa”.

Biroul Permanent Național al PNL a decis să susţină iniţiativa „Coaliţiei pentru familie”, privind modificarea Constituţiei pentru a defini căsătoria ca uniune între bărbat şi femeie.

Șeful campaniei electorale PNL, Gheorghe Falcă, a spus că referendumul pe această temă ar putea fi organizat în aprilie 2017.

„Am căzut de acord că în legislatura următoare iniţiativa (…) trebuie să se desfăşoare, chiar s-a făcut şi un calcul al timpului în care se poate realiza un referedum şi există o estimare pentru luna aprilie” – a precizat Gheorghe Falcă, care a subliniat că acest demers „nu înseamnă că PNL nu apără individualitatea celorlalţi cetăţeni”.

Întrebat care sunt agumentele PNL pentru a susţine demersul Coaliţiei pentru familie, Falcă a afirmat că acestea sunt „inima, conştiinţa”. Pe de altă parte, șeful de campanie al PNL ar vrea ca viitorul Parlament să „ia în calcul” și Legea parteneriatului civil.

„Coaliția pentru familie” a depus la parlament aproximativ 3 milioane de semnături pentru a susține propunerea de re-definire a definiției căsătoriei în Constituția României.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS