Confidenţialitate

PNL și USR reclamă la CCR legea privind cumpărarea şi vânzarea de terenuri agricole

PNL şi USR au sesizat CCR în privinţa proiectului de lege privind cumpărarea şi vânzarea de terenuri agricole, a anunţat liderul deputaţilor liberali.

“PNL a depus, astăzi [marți – n. red] sesizări la Curtea Constituţională, împreună cu colegii de la USR, pe proiectul de lege privind vânzarea şi cumpărarea de terenuri agricole. Poziţia PNL este că această lege este o lege cu dedicaţie specială pentru baronii PSD, marii latifundiari din zona de Sud a României”, a declarat Florin Roman la Parlament.

Potrivit lui, legea restrânge dreptul de proprietate, iar terenurile respective sunt “vândute la bani de nimic doar lor”.

Florin Roman susţine că PSD dă dovadă de populism atunci când spune “nu ne vindem ţară”, dar promovează un proiect de lege prin care interzice vânzarea participaţiunilor statului la societăţile comerciale şi la companiile naţionale unde statul este acţionar.

“Adevărul este că PSD vrea să vândă activele performante ale statului la bucată. Şi organele care se ocupă de cercetare penală să stea cu ochii în următoarea perioadă pe Horticola Bucureşti”, a adăugat liberalul.