Confidenţialitate

PNL și președintele Iohannis, în negocieri intense privind formarea noului guvern | AUDIO

Liberalii nu sunt confortabili cu ideea de a-l avea pe Nicolae Ciucă premier plin și încearcă, prin Ludovic Orban, să-l convingă pe șeful statului de acest lucru.

Liderul PNL, Ludovic Orban, are programată, la ora 14:00, o discuție la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Întrevederea dintre șeful liberalilor și președinte are loc înaintea ședinței conducerii PNL în care este de așteptat să fie validată propunerea de prim-ministru.

Contextul este unul relativ conflictual în condițiile în care, potrivit surselor noastre, Klaus Iohannis și-ar dori ca viitorul prim-ministru să fie generalul Nicolae Ciucă, lucru cu care atât liberalii, cât și cei de la USR Plus, nu sunt de acord.

Liderii PNL spun că viitor șef al guvernului va fi în mod cert un membru al partidului. Ciucă s-a înscris în PNL abia în luna octombrie, cu scopul de a putea candida la alegerile parlamentare.

Abia după ce liberalii și Klaus Iohannis se vor pune de acord asupra numele viitorului premier, vor fi demarate discuțiile și cu celelalte partide care vor foma coaliția de guvernare, USR Plus și UDMR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristian Citre