PNL negociază cu UNPR. Liberalii vor majoritate în mai multe Consilii Județene

Partidul Național Liberal negociază în aceste zile formarea unor alianțe locale cu UNPR, în vederea obținerii majorității în mai multe Consilii Locale și Județene.

În funcție de rezultate, este o posibilă alianță a PNL cu partidul condus până de curând de Gabriel Oprea chiar și la alegerile generale din toamnă.

 

Aflat pe locul doi la alegerile locale, după PSD, PNL vrea să conducă totuși județe importante precum Timiș sau Maramureș.

Așa că își caută aliați, iar discuțiile cu UNPR sunt în toi.

De felul cum se comportă UNPR la negocierile pentru formarea majorităților în consiliile locale și județene, depinde și disponibilitatea PNL de a-i ajuta pe progresiști să intre la toamnă în Parlament, a explicat o sursă din PNL pentru Europa FM.

Partidul lui Gabriel Oprea, între timp retras din prim-plan,  a obținut la alegerile locale mai puțin de trei la sută atât la votul pentru consilii locale cât și județene.

Cum rezultatul anticipează neintrarea în Parlament la toamnă, UNPR caută să se aliaze fie cu PSD, fie cu PNL.

Doar că se preferă formarea unei alianțe și nu a unei fuziuni.

Toate aceste negocieri au loc în contextul în care la toamnă, niciun partid nu ar putea să formeze o majoritate pentru a guverna, ținând cont de rezultatele de la alegeri de acum.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS