PNL, după scorul slab obținut la parlamentare. Alina Gorghiu a vrut să-și dea demisia, liderii din teritoriu au convins-o să rămână până la congres

Tensiune în PNL după scorul obținut la parlamentare: lidera formațiunii, Alina Gorghiu și secretarul general Ilie Bolojan au vrut să demisioneze, dar nu au fost lăsați.

Liderii de organizații județene i-ar fi convins să rămână în funcții până la congresul partidului, susțin surse din conducerea PNL, citate de news.ro.

Mai mulţi lideri de organizaţii PNL sunt însă de părere că se impune demisia actualei conduceri a partidului.

 Șefa PNL, Alina Gorghiu şi secretarul general, Ilie Bolojan, i-au anunţat, după miezul nopții, pe liderii din teritoriu că îşi dau demisia de la conducerea partidului.

Potrivit unor surse citate de news,ro, însă, aceştia au refuzat o acccepte, recomandându-le să rămână în funcţii până la congresul de anul viitor.

Cel mai probabil o să rămânem în formula actuală până la congres”, a declarat un lider al PNL.

Aceste discuții au loc după ce mai mulți lideri de organizaţii PNL au declarat public, după închiderea urnelor, că se impune demisia actualei conduceri a partidului şi alegerea unor noi lideri.

Primul lider de organizaţie PNL care a cerut demisia actualei conduceri a fost preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu. El a declarat că la nivelul partidului trebuie să fie organizate ”alegeri cât mai repede” şi că până atunci ”cineva trebuie să joace rolul de preşedinte”.

Şi preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, a declarat că alegerile interne în partid sunt ”absolut necesare”: ”se impune neapărat o analiză serioasă şi eventual o conducere reformată, care să preia partidul să-l organizeze şi să-l pună pe şine, a spus acesta.

Alina Gorghiu a promis în luna octombrie că va demisiona de la şefia PNL dacă partidul pe care îl conduce nu va intra la guvernare după alegerile parlamentare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS