PNL curteaza UDMR

Co-preşedintele PNL Vasile Blaga a invitat UDMR să pună, alături de liberali, bazele unui parteneriat pe termen lung, de cel puţin zece ani, ‘în opoziţie sau la putere’, în virtutea câtorva ‘atuuri comune’ pe care le au cele două formaţiuni şi a experienţei unei colaborări ‘foarte bune’.

Curtenitorul discurs la adresa UDMR ținut de Vasile Blaga a fost precedat de cel al premierului Victor Ponta. Liderul PSD i-a salutat pe participanţii la Congresul UDMR în limba maghiară, spunând că Gyorgy Frunda, consilierul său, îi aminteşte de fiecare dată să spună ceea ce ştie în limba maghiară.

‘Bună ziua, Jó napot kívánok, e în regulă?’, a spus Victor Ponta.

Ponta a declarat că a participat în 2011 la Congresul UDMR care s-a desfăşurat la Oradea şi a rugat Uniunea să iasă de la guvernare, dar sfatul său nu a fost urmat.

‘În 2013, la Miercurea Ciuc, v-am rugat să veniţi la guvernare, l-aţi urmat puţin, dar aţi plecat. Acum nu vă mai rog nimic pentru că ştiu că veţi face ceea ce dumneavoastră ştiţi că este bine’, a adăugat Ponta.

Desfășurat vineri și sâmbătă la Cluj Napoca, cel de-al 12-lea Congres al UDMR are un singur candidat pentru funcția de președinte al Uniunii – actualul lider al Uniunii, Kelemen Hunor.