Confidenţialitate

PNL cere Guvernului să emită OUG pentru a suplimenta secțiile de votare din diaspora

Mai multe secții de vot pentru românii din străinătate! Este ceea ce solicită liberalii. PNL a adoptat o rezoluție în care cere Guvernului Cioloș să emită o ordonanţă de urgență în acest sens.

Astfel, pe lângă secţiile de votare din ambasade şi consulate, Guvernul ar trebui să organizeze secții și în alte locuri, în așa fel încât numărul lor să fie cel puţin egal cu cel din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 2014. În plus, prin această ordonanță, românii din diaspora se vor putea înscrie online în Registrul Electoral.

În caz contrar, există riscul ca la alegerile parlamentare să se repete scenele din noiembrie 2014, când mii de români din străinătate au stat la cozi interminabile pentru a vota, spune copreședintele PNL, Alina Gorghiu.

 Până acum, puțin peste 3.000 de români s-au înscris în Registrul Electoral, din care 2.371 au optat pentru votul prin corespondență. Premierul Dacian Cioloş s-a arătat îngrijorat de numărul foarte mic și i-a cerut ministrului delegat pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, să ia măsuri pentru votul din diaspora.

Alegerile parlamentare de anul acesta sunt primele la care va putea fi folosit votul prin corespondență.