PNL amenință cu depunerea unei moțiuni, dacă PSD nu renunță la ideea plafonării indemnizațiilor pentru mame

Liberalii nu sunt de acord cu plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului.

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan a spus, joi, că dacă PSD nu va renunța la această idee, PNL ar putea depune o moțiune simplă prin care va cere demisia ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

„Solicitarea pe care PNL o adresează Guvernului (este) ca până la sfârşitul săptămânii să renunţe la intenţia de plafonare a indemnizaţiei pentru mame. Soluţia stimulativă pentru creşterea natalităţii în România este ca indemnizaţia să reprezinte 85% din veniturile salariale pe ultimele 12 luni. În caz contrar, PNL va analiza depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Muncii. Abordarea pe care PSD o are, prin persoana ministrului Muncii, este una care te face să te gândeşti că deja Guvernul urmăreşte răzbunarea pe anumite categorii profesionale şi sociale care le-au fost potrivnice, pentru că vorbim despre categorii sociale care câştigă bine, care contribuie prin taxe şi impozite la bugetul statului, care consumă în România şi care, din nefericire, sunt lovite în fiecare zi de către actualul Guvern”, a spus Raluca Turcan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu spunea recent că indemnizațiile pentru creșterea copilului ar putea fi limitate pentru părinții cu salarii foarte mari la cel mult 10.000 de lei.

Premierul Sorin Grindeanu spunea, recent, că guvernul va lua o decizie, după ce va analiza impactul unei astfel de măsuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS