Confidenţialitate

PNL a depus o moțiune simplă pe probleme legate de agricultură

Moţiunea simplă pe agricultură depusă de deputaţii liberali va fi dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor marţi, de la ora 16,00, iar miercuri va fi supusă votului.

“Despre moţiunea simplă, luni nu este în ţară domnul Daea, este plecat la Viena, se întâlneşte cu comisarul european pentru Agricultură. Luni vom face plen, marţi, de la ora 16,00, facem un plen special pentru citirea şi dezbaterea moţiunii simple, iar votul final se dă miercuri, în şedinţa de vot final. Implicit a picat şi chestiunea cu ‘Ora Guvernului’ de luni, la care era invitat domnul Daea, pentru că e plecat la Viena”, a spus secretarul Camerei Deputaţilor Georgian Pop.

Grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor a depus, miercuri, în plen, moţiunea simplă pe agricultură, intitulată ‘După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea”.

“Din cauza incompetenţei şi a modului dezastruos în care a fost gestionată evoluţia pestei porcine africane, constatăm că România este ţara cea mai lovită de această epidemie. Pentru că s-a compromis pentru multă vreme de aici înainte creşterea porcului şi industria de profil din România, pentru că s-a atentat la siguranţa naţională şi la securitatea alimentară a românilor, pentru a opri acest dezastru, am fost nevoiţi şi obligaţi să depunem această moţiune”, a motivat demersul deputatul PNL Adrian Oros.