Ploile torentiale au facut prapad in judetul Valcea (AUDIO)

Peste 70 de gospodării din 17 localităţi au fost inundate, iar un pod a fost rupt.

Potopul a început aseară târziu şi a ţinut până în zori. În câteva minute străzile s-au umplut de apă.

În comuna Roeşti doi bătrâni, soţ şi soţie, au fost luaţi de viitură chiar de pe banca de la poartă şi purtaţi câteva sute de metri. Imediat le-au sărit în ajutor mai mulţi localnici care au reuşit să îi salveze. Bătrânii se află acum internaţi în spital cu răni pe tot corpul şi în stare de şoc.

Probleme mari au fost şi în localitatea Drăgăşani unde apa pe străzi a ajuns la aproape un metru. Un microbuz în care se aflau 17 persoane a fost surprins de o viitură puternică pe strada Tudor Vladimirescu. A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a scoate oamenii în siguranţă din microbuz. Nimeni nu a fost rănit. La această oră în mai multe gospodării apa încă bălteşte, iar în altele mâlul măsoară o jumătate de metru.

Potrivit Comitetului pentru situaţii de urgenţă au fost afectate de inundaţii peste 70 de gospodării din 17 localităţi. 65 de transformatoare elctrice au fost distruse de vânt şi zeci de case nu au curent electric. Un pod de pe drumul judeţean Copăceni-Lăpuşata a fost rupt de o viitură.