Confidenţialitate

Ploile şi vântul au creat probleme în 11 judeţe şi în Capitală

Ploile şi vântul înregistrate în ultimele 24 de ore au creat probleme în 11 judeţe din ţară şi în București, fiind vorba despre zeci de copaci doborâţi, mai multe curţi inundate, maşini şi acoperişuri avariate.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în urma fenomenelor meteorologice caracterizate de ploi şi intensificări ale vântului, s-au înregistrat efecte negative în judeţele Argeş, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Mureş, Timiş şi Teleorman, dar şi în Bucureşti.

Pompierii militari au intervenit, la nivel naţional, pentru evacuarea apei din 25 curţi şi beciuri inundate, dar şi pentru îndepărtarea a 167 de copaci doborâţi de vântul puternic.

La Braşov, un arbore a căzut pe două ambulanţe în curtea Crucii Roşii, iar în Teleorman s-a intervenit pentru îndrepărtarea a doi copaci căzuţi pe carosabil în localităţile Alexandria şi Roşiorii de Vede, cât şi pentru evacuarea apei din 18 curţi, în localităţile Videle şi Pietroşani.

În judeţul Timiş, pompierii au lucrat la degajarea unor elemente de construcţie aflate pe carosabil, trei stâlpi căzuţi în localitatea Sannicolaul Mare şi trei copaci în localităţile Timişoara, Giroc şi Cosaba.

Din cauza vântului extrem de puternic, porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud, Mangalia şi Midia au fost închise.

Cele mai multe intervenţii au fost însă în Bucureşti, unde două persoane au fost rănite, 146 de copaci au fost doborâţi de vânt, și au avariat 85 de autoturisme.

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au precizat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 993 de apeluri de urgenţă şi peste 400 de intervenţii, faţă de media zilnică situată între 220 – 250 de intervenţii.