Ploile au creat probleme în 7 judeţe şi în Capitală

Ministerul Afacerilor Interne precizează că, duminică, în intervalul orar 8.00 – 14.00, s-au mai semnalat efecte negative din cauza fenomenelor hidro-meteorologice în 8 localităţi din 7 judeţe – Alba, Braşov, Buzău, Cluj, Covasna, Harghita, Teleorman, dar şi în municipiul Bucureşti.

Potrivit MAI, la nivel naţional sunt la datorie peste 21.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne cu 7.500 de mijloace tehnice.

În prezent, nu sunt semnalate persoane blocate sau urgenţe medicale ce nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor meteorologice.

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale, cu excepţia DJ 112F din judeţul Braşov, unde se circulă alternativ pe un singur sens.

Se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică la nivelul a 3 localităţi din judeţele Bacău şi Botoşani, însumând un număr de 1.340 consumatori afectaţi şi se acţionează cu 2 echipe pentru remedierea defecţiunilor.

Potrivit MAI, s-au activat grupele operative în judeţele aflate sub avertizare cod portocaliu – Alba, Argeş, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş Severin, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

Având în vedere emiterea codului portocaliu meteo pentru 13 judeţe, se va realiza monitorizarea permanentă a zonelor cu risc de inundaţii din aceste judeţe şi a cursurilor de ape care traversează aceste zone şi pe cele limitrofe, precizează sursa citată.

La această oră, sunt misiuni în desfăşurare în mai multe judeţe, unde efectivele MAI intervin în sprijinul populaţiei.

În judeţul Alba, localitatea Şona, se intervine pentru evacuarea apei din mai multe curţi din cauza precipitaţiilor abundente şi a acumulării apei scurse de pe versanţi. Misiuni asemănătoare se desfăşoară şi în Cluj, Covasna, Harghita şi Teleorman.

Pe DJ 112F, în localitatea Moieciu de Sus, judeţul Braşov, se acţionează pentru înlăturarea pietrelor căzute pe carosabil.

În judeţul Buzău, în localităţile Beceni şi Mărgăriteşti, a fost semnalată o avarie care în prezent a fost remediată, fiind afectaţi temporar 479 de consumatori electrici.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS