Ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în toată țara, până miercuri dimineață

Meteorologii au emis duminică o informare prin care anunță ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină în toată țara, până miercuri dimineață. Vremea se va răci, iar la munte va ninge și va fi viscol.

Începând de duminică de la ora 15.00 până miercuri la ora 9.00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 – 25 de litri pe metrul pătrat și izolat 40 – 60 de litri pe metrul pătrat.

Meteorologul Mihai Timu de la ANM:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți îndeosebi în sudul, estul și centrul țării.

Vremea se va răci accentuat, luni în vestul și nordul țării, iar marți și în celelalte regiuni.

La munte, începând din noaptea de luni spre marți, precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1.800 de metri va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 kilometri pe oră, spulberând zăpada.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS