Confidenţialitate

Ploi abundente și grindină căzută în mai multe județe din țară / Vremea se va răci. Temperaturile anunțate de meteorologi | AUDIO | VIDEO

De miercuri, 8 mai, vremea se răcește în întreaga țară. Temperaturile vor reveni la cele normale pentru această perioadă, cu maxime între 18 și 24 de grade, însă vor fi ploi torențiale în unele regiuni și chiar vijelii, spun meteorologii. De altfel, în ultimele două zile, ploile au creat probleme în special în Prahova, unde s-au produs viituri, iar în județele Dâmbovița și Suceava a căzut grindină.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În orașul Sinaia, în urma ploilor abundente, s-au produs inundații în zona Mihail Kogălniceanu și pe DN1, în zona gării, iar pompierii au fost chemați să evacueze apa de pe șosea, mai ales că mulți șoferi au fost surprinși de șuvoaie.

În județul Suceava, la Dolhasca, grindina a creat probleme. La fel și în Dâmbovița. La Gemenea, Voinești și Pietrari s-a așternut un strat de gheață, după cum au povestit localnicii pe rețelele de socializare.

În comuna Vâlcănești din Prahova, duminică s-au produs viituri care au luat mai multe mașini parcate în fața caselor.

Ploile nu se domolesc și vremea se răcește de mâine în majoritatea regiunilor țării

Potrivit meteorologilor, temperaturile maxime se vor situa între 18 și 24 de grade.

„Nu înseamnă că nu vor mai fi ploi, însă ponderea acesytora va fi în partea de vest, sud-vest și chiar în sudul țării, cu averse ce au izolat și caracter torențial cantități mai importante de apă în intervale scurte de timp, precum și căderi de grindină”, a spus la Europa FM Oana Păduraru, meteorolog ANM.

După 15 mai, temperaturile vor urca din nou până la 28 de grade Celsius.

Sursa foto: Facebook / Vlad Oprea

Citește și: Peste 20.000 de oameni fără apă în Târgu Jiu, după ce o conductă s-a spart