Confidenţialitate

Ploi abundente și cod galben de instabilitate atmosferică

Weekendul începe cu ploi abundente în toată țara mai puțin în sud est.

De vineri dimineață va intra in vigoare un  cod galben de ploi si instabilitate atmosferica valabil până mâine seara. Excepție fac județele Argeș București, Prahova, Dâmbovița, Călărași, Ialomița și cele din sud înspre litoral. Și în această după amiază asteptam fenomene de instabilitate atmosferică în sudul şi în nord-vestul țării.

Vineri (22 iunie) vor fi averse torenţiale, vijelii, descãrcãri electrice şi izolat grindinã la început în Banat, Crişana şi Maramureş, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei şi în nordul Munteniei. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantitãţi de apã ce vor depãşi frecvent 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 40… 50 l/mp.

Meteorologii atenționează că în paralel, vineri după amiază vor fi descărcări electrice şi izolat grindinã în Banat, Crişana şi Maramureş, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei şi în nordul Munteniei.

Va ploua mult în intervale scurte de timp, pe arii restrânse chiar și 50 l/mp.

După acest episod de ploi și instabilitate atmosferică iese treptat și soarele de sâmbătă, dar nu va fi foarte cald, temperaturi sub media perioadei.