Confidenţialitate

Platforma X (fostă Twitter) a căzut în întreaga lume. Sute de mii de utilizatori nu au mai putut accesa rețeaua socială timp de două ore | AUDIO

Platforma X (fostă Twitter) a căzut joi, 21 decembrie, în întreaga lume.

Sute de mii de utilizatori nu au mai putut accesa rețeaua de socializare, semnalând problemele acesteia pe alte rețele concurente.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În dimineața zilei de 21 decembrie, platforma deținută de miliardarul Elon Musk a căzut la nivel global.

Utilizatori din Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Franța și din alte zone au raportat pe Downdetector, un site ce monitorizează în timp real problemele tehnice ale platformelor sociale, faptul că X nu poate fi accesată sau că nu funcționează corect, aceștia putând vizualiza doar mesajul de întâmpinare „Welcome to X!”.

Eroarea a fost semnalată și pe alte platforme sociale rivale, precum Threads, lansată de Meta vara aceasta și disponibilă de săptămâna trecută și în Europa, inclusiv pentru utilizatorii din România.

Problema platformei X a fost soluționată după aproape două ore.

Cauza erorii nu a fost anunțată deocamdată, dar internauții dau vina pe Elon Musk, care recent a concediat numeroși angajați ai platformei, inclusiv ingineri responsabili de prevenirea și remedierea rapidă a problemelor tehnice.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: UE investighează rețeaua X – fostă Twitter – pentru dezinformare