Platformă online pentru artiștii europeni afectați de suspendarea spectacolelor în timpul pandemiei | VIDEO

Comisia Europeană a lansat platforma Creatives Unite pentru a ajuta artiștii și pe organizatorii de evenimente cultural să facă schimb de informații în această perioadă de izolare, cauzată de apariția noului tip de coronavirus.

Sectoarele culturale și creative sunt puternic afectate de măsurile restrictive impuse de autoritățile din tot blocul comunitar pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV-2.

„Coronavirusul are un impact economic devastator asupra sectoarelor culturale și creative. Această platformă online va reprezenta un forum pentru schimburi de idei și de inițiative în domeniile cultural-creative, pentru dezvoltarea în comun de soluții datorită creativității acestor oameni ca răspuns la criză. Este o platformă creată de ei și dedicată lor întru totul”, a declarat Mariya Gabriel, Comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Pe platforma Creatives Unite, artiștii și cei implicați în sectoarele creative își pot încărca propriile proiecte, se pot inspira din proiectele altora sau pot afla informații despre asociații europene care le reprezintă drepturile.

 

O campanie de informare Europa FM derulată cu sprijinul Comisiei Europene în România.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS