Confidenţialitate

Planul Național de Redresare şi Rezilienţă nu a fost respins de Comisia Europeană, afirmă guvernanții 

Membrii guvernului dau asigurări că planul de redresare şi rezilienţă al României nu a fost respins de Comisia Europeană.

Se declară convinşi că programul prin care ar urma să accesăm 29 de miliarde de euro va fi aprobat.

Vin cu aceste declaraţii după ce în spaţiul public au apărut mai multe critici pe care Comisia le-a formulat la adresa documentului trimis de autorităţile de la Bucureşti.

Surse din Executivul comunitar, dar şi cel din Capitală, au spus la Europa FM că e vorba doar despre documente de lucru.

 

La rîndul său, vicepremierul Dan Barna a spus că PNRR-ul va fi un „un succes”, iar România va atrage cele peste 29 de miliarde de euro :

”Consultările care au loc în aceste zile sunt firești, vom răspunde la ele, vor veni, probabil, altele, astfel încât, în momentul în care Comisia Europeană va da avizul final al acestui program să avem într-adevăr un program și niște proiecte care să facă o schimbare semnificativă și vizibilă pentru fiecare cetățean al României.

Programul nu a fost respins, nu a fost retras, este o consultare firească, programul va fi aprobat, România va avea această resursă și până în 2026 vom avea cu toții șansa să vedem proiecte majore, proiecte importante care nu au existat niciodată în România”.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Şi premierul Florin Cîţu a transmis azi că planul naţional de redresare şi rezilienţă nu a fost nici respins, nici retrimis.